Tsagia-MyLife

Ανάλυση του τσαγιού στα εργαστήρια της myLIFE

Τα τσάγια πιο ελληνικά αφεψήματα πίνονται ζεστά ή κρύα όλο τον χρόνο -.Ειδικά τα τσάγια υγείας  είναι τα ζεστά αφεψήματα που σύμφωνα με τις θετικές  μονογραφίες των βοτάνων ESCOP ανήκουν στα θεραπευτικά φυτά που αποδεδειγμένα – μόνον μετά από επιστημονική τεκμηρίωση – μπορούν – μόνο  συσκευασμένα σε φακ.- ελευθέρα και με πλήρη ασφάλεια να καταναλώνονται από τον άνθρωπο στα πλαίσια ενός υγιεινού τρόπου ζωής με ισορροπημένη διατροφή , άφθονα υγρά και σωματικοί άσκηση.

Οι πρώτες ύλες-βότανα προέρχονται από όλο τον κόσμο, όπως Mate-Ν.ΑΜΕΡΙΚΗ, Rooibos-κοκ. Θαμνου – Ν ΑΦΡΙΚΗ , ρίζα γλυκόριζας και το πράσινο τσάι – ΑΣΙΑ , ενώ το φασκόμηλο, μελισσόχορτο,  αχιλλέα, βαλσαμόχορτο, τσουκνίδα, λαδανιά. Ιξός, κραταιγος,τιλιο, πεντάνευρο  κλπ. από την Ελλάδα και αποτελούν τα κύρια συστατικά σε πρόσμειξη σε διάφορες συνθέσεις. Η σημασία του τσαγιού υγείας τονίζεται από την ετήσια κατανάλωση περίπου 20 λίτρα τσαγιού και αφεψημάτων ανά άτομο στη Ε.Ε.

Νομικά, τα προϊόντα αυτά είναι μια ειδική ομάδα  υγιεινών τροφών, επειδή – γενικά – δεν καταναλώνεται άμεσα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν μόνο με την προσθήκη νερού. Έτσι η ανάλυση των ρύπων και υπολειμμάτων αν και δεν έχει άμεσο κίνδυνο για τους καταναλωτές, είναι ένα εργαλείο για τη διασφάλιση της ποιότητας και της υποστήριξης της αρχής της ελαχιστοποίησης των ουσιών αυτών. Ιδιαίτερα όσον αφορά τις νομικές απαιτήσεις (όπως ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 396/2005 για τα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων) που αναφέρονται συχνά σε ξηρά προϊόντα.

 

Αναλύσεις προϊόντων της MY LIFE

  • Τσάι υγείας ενός βοτάνου (ESCOP)
  • Τσάι υγείας από μείγμα βοτάνων (ESCOP)
  • Τσάι γεύσεων
  • Τσάι από εκχυλίσματα βοτάνων
  • Πρώτες ύλες
  • Υλικά συσκευασίας

 

Επιλογή των παραμέτρων για την ανάλυση του τσαγιού

Ανάλυση των καταλοίπων και των προσμείξεων

– Βαρέα μέταλλα

– Οι αφλατοξίνες

– Η ωχρατοξίνη Α (OTA)

– Πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH)

– Η νικοτίνη

– Υδρογονάνθρακες πετρελαίου

πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB)

– Φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν multi-μεθόδους (όπως ζιζανιοκτόνα εντομοκτόνα,, μυκητοκτόνα)

– Glyphosate

– Διθειοκαρβαμιδικά

– Γλυφοσινικό

– Βρωμιούχο

– Nereistoxin (π.χ. το Cartap)

– Οργανοκασσιτερικά φυτοφάρμακα

– Phenylureas (ούρα)

– Phenoxycarboxylsäuren (οξέα ούρων)

Ειδικές αναλύσεις  στην MY LIFE

  • φυσικά συστατικά (ουσίες)

– Η καφεΐνη

– Κατεχίνες

– Γλυκυρριζικά οξέα

– Κουμαρίνη

– Εστραγκόλη

– Φθόριο

– Αιθέρια έλαια

– Πολυφαινόλες

Έλεγχοι για την άδεια κυκλοφορίας

  • Οδηγίες για το τσάι

– Περιεκτικότητα σε νερό / ξηρού βάρους

– Säurenunlösliche  Αδιάλυτη τέφρα (άμμος) σε οξέα

 

– I.TS τέφρα (525 ° C)

  • Ταξινόμηση

– Οπτικά-μικροσκοπικά ευρήματα / ξένα συστατικά

  • Δήλωση της επαλήθευσης

Μικροοργανισμοί και υγιεινή

  • Μικρόβια Υγιεινής

– Συνολικός αριθμός των βακτηρίων

  • Δείκτης βακτήρια Ε. coli, κολοβακτηρίδια
  • Παθογόνα βακτηρίδια και οι τοξίνες τους

– Salmonella (σαλμονέλα)

Ο Bacillus cereus

  • Verderbniserrreger (βαθμός χώνευσης)

– Ζύμη(μαγιά) και μύκητες

Συστατικά

  • Θρεπτικά συστατικά

– Διατροφικές αξίες (πίνακες)

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Εάν έχετε  άλλη ερώτηση για την ανάλυση του τσαγιού;

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

Ποιότητα των δεδομένων της MY LIFE

  • ISO 17025

 

Επαγγελματικοί φορείς ενδιαφέροντος στην ανάλυση του τσαγιού

  • Οι εθνικές ενώσεις

-Γερμανικός φορέας τροφίμων DGE

-Επιτροπή Ε

– Γερμανική Ένωση Τσάι eV

– Ένωση γερμανών Χημικών (GDCh) – Ομάδα Εργασίας Τσάι

– Ένωση βοτάνων και φρούτων eV (WKF)

  • Διεθνείς Ενώσεις

-Ευρωπαϊκή επιστημονική συνεργασία για φυτοθεραπεία -ESCOP

– Ευρωπαϊκή Ένωση Αφεψημάτων από βότανα (EHIA)

– Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τσάι (Comité Européen du Η) (ETC)

 

Επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις για την ανάλυση του τσαγιού

Ενημερωτικό Δελτίο Eurofins στον έλεγχο των τροφίμων

Silke Heimbecher, Eurofins παγκόσμιος έλεγχος, Γερμανία,  ο Δρ Ansgar  Eurofins ,Ανάλυση Τροφίμων, Αυστρία (2010): Εκτίμηση της έκθεσης σε φυτοφάρμακα.
(Ενημερωτικό δελτίο Eurofins Έλεγχος Τροφίμων Αρ. 32 – Μάρτιος 2010) .

Jochen Riehle, Eurofins Δρ Specht εργαστήρια, Γερμανία (2008): Νέοςκανονισμός σχετικά με τα ανώτατα όρια καταλοίπων (ΑΟΚ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

(Ενημερωτικό δελτίο Eurofins Έλεγχος Τροφίμων Νο. 27 – Ιούλιος 2008) .

Frédéric Merelle, Eurofins Λάρα, Γαλλία (2008): Μείωση των φυτοφαρμάκων  μέσω προληπτικών μέτρων.
(Ενημερωτικό δελτίο Eurofins Έλεγχος Τροφίμων Νο. 26 Μαρτίου 2008) .

Νέοι έλεγχοι-2011

Διερεύνηση της ραδιενέργειας στο πράσινο τσάι (June/2011) .

Ανίχνευση των πολυφαινολών στο τσάι (October/2010) .

Νέα ανάλυση για τον προσδιορισμό της βενζοφαινόνη και 4-μεθυλο (February/2009) .

Ανδρέας Grabitz, Eurofins Δοκιμές Καταναλωτικών Προϊόντων, στην ΕΕ. πετρελαιοειδή στη συσκευασία (September/2010) .

 

Μπροσούρες και φυλλάδια μας στην ανάλυση του τσαγιού

Φυτοφάρμακα: τσάι [PDF 201 Kb]

Ανάλυση φυτοφαρμάκων σε τσάι [PDF Kb]